Atunci cand te hotarasti sa iti achizitionezi o orhidee, trebuie sa tii cont de faptul ca acea orhidee trebuie sa aiba boboci, daca nu chiar flori.
Ai grija cu udarea excesiva a orhideelor, intrucat apa in exces cauzeaza moartea radacinilor si ca si rezultat, planta moare. Orhideele nu ar trebui sa stea in apa, si a
ar trebui sa fie udate doar atunci cand mediul este suficient de uscat. Orhideele specifice pot necesita o ingrijire usor diferita.
Orhideele au nevoie de suficienta lumina pentru a creste si pentru a se dezvolta in mod corespunzator. Trebuie sa intelegi mediul adevarat al orhideelor. Multe orhidee traiesc atasate de copaci si trebuie sa aiba aer in jurul radacinilor. Anumite orhidee traiesc atasate de stanci in zone uscate si aride. Anumite traiesc pe pamant.
Verifica probleme in mod regulat. Uita-te la floare cu atentie cel putin o data la doua saptamana. Daca exista insecte, inseamna ca plantele din " vecinatate" au asa ceva, asa ca incearca sa le indepartezi, folosind solutii speciale. In cazul in care nu reusesti sa indepartezi insectele, muta acele plante de langa orhideele tale.
Ghiveciul in care orhideea este pozitionata trebuie sa fie suficient de mare.
Atunci cand achizitionezi o noua planta, fie era orhidee sau nu, nu trebuie sa te concentrezi numai la florile inflorite. Nu acesta ar trebui sa fie un criteriu de selectie. Uita-te si la frunze, la radacini si la sanatatea per ansamblu a plantei.
Uda orhideea dimineata. Plantele sunt mai vulnerabile atunci cand sunt inca ude, atunci cand temperatura scade noaptea.
Trebuie sa ai rabdare cu orhideele. Gandeste-te ca poate expertii in orhidee au ucis o gramada de plante pana sa ajunga sa le inteleaga foarte bine si sa stie cum anume sa le ingrijeasca corespunzator.